Tegelzetbedrijf Gelderland > Services > Stucwerk & Spuitwerk

Meer informatie of advies nodig?

Belt u gerust 0481 – 433 203 voor het maken van een afspraak of vraag vrijblijvend informatie aan via het contactformulier op deze website.

Contact 

Waarom Tegelzetbedrijf Gelderland?

Persoonlijke service

Professionals

Kwaliteit

Scherpe prijzen

Showroom

Soorten stucwerk

Er zijn verschillende soorten van stucwerk mogelijk zoals glad pleisterwerk ( wat het meest gekozen wordt ) of een gestructureerde afwerking zoals spachtelputz of spackspuitwerk.

Alle soorten stucwerk kunnen zowel handmatig of met een zogenoemde gipsspuit worden aangebracht. De voordelen van een machinaal stucen is dat dit iets sneller gaat dan het met de hand aanbrengen.

Glad stucwerk:

De meest gekozen afwerking van het moment. Deze afwerking voor wanden en plafonds geeft een chique uitstraling aan uw woning.

De afwerklaag over het gladde stucwerk bestaat uit latex muur en plafond verf. Dit kan gerold worden of gespoten met een airless verfspuit in de door u gewenste kleuren.

De laagdikte van glad stukwerk kan variëren van 1 mm dikte tot 10 cm dikte afhankelijk hoe krom de muren en plafonds lopen.

Spackspuitwerk:

Spack spuiten behoort tot de wat goedkopere afwerkingen. Spack word aangebracht met een spackspuit die met een hoge snelheid het materiaal op de wanden en plafonds aanbrengt.

Dit aanbrengen gaat en moet over over een vlakke ondergrond heen. De korrel van spack kan variëren tussen de 1 mm em 2,5 mm dikte.

Verfspuiten muren en plafonds

Het verfspuiten van latexverf voor wanden en plafonds wordt gedaan met een airless verfspuit. Deze spuit zuigt de verf op uit de emmer en brengt deze naar 200 bar.

Op deze manier kan je met een speciaal spuit pistool het stucwerk van een strakke laag verf voorzien zonder strepen of eventuele banen ( wat een verfrol wel eens kan geven )

Goed Stucwerk:

Een wand of plafond moet natuurlijk worden voorzien van goed stucwerk met de juiste hechting. Een wand of plafond van gips kunt u zien als een huid.

De gipslaag heeft poriën die moeten ademen om zo vocht door te kunnen laten. Daarom is het van zeer hoog belang dat ook de juiste latex verf over het aangebrachte stukwerk word aangebracht ( damp doorlatend )

Vlakheidsklasse:

De vlakheid van het nieuw aangebrachte stukadoorswerk heeft normen. Deze normen zijn in het algemeen te vinden bij de Noa stucadoors bond.

Een voorbeeld hiervan is op een lengte van 2 meter een verschil van 4 tot aan 5 millimeter. Maar hoe groter de lengte hoe meer verschil er in het stucadoorswerk mag zitten.

Scheuren in stucwerk:

Scheuren in stucwerk zijn niet altijd van te voren te voorkomen. Scheuren kunnen ontstaan door de verzakking van een woning die elke woning namelijk heeft.

Van te voren is er wel aan te geven wat de zwakke punten zijn in de woning en kan de stucadoor gaas aanbrengen om daar de scheurtjes te voorkomen.

Gaas houd echter niet altijd de scheurvorming weg in sommige gevallen kan de scheurvorming ook erger worden zoals in nieuwbouw woningen.

Droogtijd van stucwerk:

Het complete droog proces van het nieuw aangebrachte stucwerk is natuurlijk een zeer belangrijk aspect. Houd u er rekening mee dat het niet te snel mag gaan drogen en ook niet te langzaam.

Een goede temperatuur voor het drogen van stukwerk is 22 graden Celsius. Gemiddeld kunt u er van uit gaan dat stucwerk 1 mm per 24 uur droog tijd nodig heeft.