Tegelzetbedrijf Gelderland > Services > Keramische tegels

Meer informatie of advies nodig?

Belt u gerust 0481 – 433 203 voor het maken van een afspraak of vraag vrijblijvend informatie aan via het contactformulier op deze website.

Contact 

Waarom Tegelzetbedrijf Gelderland?

Persoonlijke service

Professionals

Kwaliteit

Scherpe prijzen

Showroom

Keramische tegels

Een keramische tegel is een uit klei gebakken bouwproduct. Al naar gelang de toepassing wordt er gesproken over een wandtegel of een vloertegel. Keramische tegels zijn er verglaasd of onverglaasd, compact, dicht of poreus, geperst en verkrijgbaar in verschillende diktes.

Vloeren Arnhem
tegels Huissen

De Grondstof van keramische tegels

Keramische tegels worden gemaakt van zuivere minerale grondstoffen zoals klei en zand afkomstig van droge zandafzettingen. De grondstoffen worden in daarvoor bestemde groeves gewonnen. De winning van deze grondstoffen gebeurt op een verwantwoorde manier, waarbij de natuurwaarden na winning in overeenstemming met de wensen van de fabrikant worden gebracht.

De Productie van keramische tegels

Na een proces van vormen, drogen, bakken, nabewerking en kleuren verlaat het eindproduct de fabriek als keramische vloer-, of wandtegel.

Toepassing van keramische tegels

Keramische tegels zijn er in alle mogelijke uitvoeringen, afmetingen en diktes. De meeste soorten keramische tegels zijn bijzonder slijt-, en krasvast en afhankelijk van de specificaties bruikbaar voor alle soorten ruimtes, binnen én buiten, bestand tegen vlekken én gemakkelijk in onderhoud.

Wilt u bijvoorbeeld wel de uitstraling van een mooie natuurstenen vloer, maar zit u niet te wachten op het extra onderhoud? Kiest u dan voor een keramische tegel met een natuursteen look!

Assortiment keramische tegels

Omdat wij samenwerken met 4 verschillende groothandels, met elk hun eigen selectie van fabrikanten en merken, kunnen wij van al deze fabrikanten en merken ook tegels leveren! Dat betekent dat ons aanbod keramische tegels zeer groot is.

tegels Arnhem